Aprašymas
Malta kava CHICCO D’ORO COUR D’ORO be kofeino su tikru espresso skoniu ir kvapu, naudojant „Swiss Water®” procesą. Šiame mišinyje kofeino yra vos 0.1%, bet skonio ir aromato sodrumas nesiskiria nuo tradicinės kavos. Mišinyje susipina visą kvapų puokštė, o švelnus poskonis leidžia mėgautis kava net ir vėlų vakarą.
COUR D’ORO
Malta kava CHICCO D’ORO COUR D’ORO be kofeino – tai kava nenaudojant cheminių medžiagų, tikriesiems kavos mėgėjams.
Taip gimsta mūsų kava be kofeino.
SWISSWATER ®
Kofeino šalinimo procesas
Kofeino šalinimo be cheminių medžiagų, aplinkai nekenksmingo ir vandens pagrindu proceso idėja buvo pradėta įgyvendinti 1930 m. Šafhauzene, Šveicarijoje. Bendrovė „Swiss Water Decaffeinated Coffee Inc.”, taikliai pavadinta vandeniu apdorotos kavos be kofeino gimtinės vardu, šiandien įsikūrusi Deltoje, Britų Kolumbijoje. Iki šių dienų Britų Kolumbijos pakrantės kalnų ledynų nuotėkis teikia gėlo vandens, kuris naudojamas kavai be kofeino gaminti naudojant „Swiss Water®” procesą. Taikant šį procesą, kuriame nėra 100 % cheminių medžiagų, pupelėse nelieka 99,9 % kofeino.
„Swiss Water®” – tai nuostabi kava be kofeino”
KAIP VEIKIA SWISS WATER® PROCESAS?
„Swiss Water®” procesas prasideda nuo aukštos kokybės žalių kavos pupelių įpylimo į švarų vandenį ir taip gaunamas vadinamasis „Žaliosios kavos ekstraktas” arba GCE. Tada GCE filtruojamas per anglies filtrą, kuris anglies porose sulaiko tik kofeino molekules.
Po to GCE, dabar jau be kofeino, cirkuliuoja per kiekvieną žaliųjų kavos pupelių partiją. Kofeinas, o ne skonio komponentai, natūraliai pasišalina iš pupelių paprasčiausios difuzijos būdu. Kadangi GCE jau yra prisotintas visų tirpių kietųjų medžiagų, kurios suteikia kavai unikalų skonį ir savybes, bet kokie galimi skonio pokyčiai yra visiškai minimalūs. Štai kodėl „Swiss Water®” procesas taip tiksliai išlaiko kavos skonį ir sudėtingumą, nepridedant į kavą svetimų „proceso” skonių ar cheminių liekanų, kaip tai daro dauguma kitų procesų.
„Swiss Water®” procesas derinamas su pažangiomis mokslinėmis sistemomis ir kontrolės priemonėmis, kad būtų galima nustatyti atitinkamus kintamuosius, kurie pritaikomi ir koreguojami skirtingoms kavos rūšims. Kai reikia reguliuoti temperatūrą, ji kruopščiai sureguliuojama. Šveicarijos „Swiss Water®” technikai naudoja nuolatinį grįžtamąjį ryšį apie proceso efektyvumą, kad optimizuotų kiekvieną etapą ir bendrą rezultatą.
Apie „Swiss Water®” procesą galite sužinoti daugiau čia: https://chiccodoro.com/wp-content/uploads/2022/04/TheScienceoftheSwissWater.mp4
NAUDOS
Proceso metu išsaugoma žalios kavos kokybė, skonis ir savybės.
Prieš ir po apdorojimo lyginami kiekvienos partijos, kurią dekafeinizuojame, mėginiai, kad būtų užtikrintas puikus skonis ir didelis įprastos ir dekafeinizuotos kavos suderinamumas.
Aukščiausią puodelių kokybę užtikriname kontroliuodami temperatūrą ir optimizuodami kitus svarbius veiksnius.
Garantuojama, kad kavoje nėra 99,9 % kofeino.
Mūsų procesas buvo sugalvotas kaip alternatyva cheminiam kofeino šalinimui ir laikosi šio pažado.
CHICCO D’ORO maltą kavą rasite čia: https://laikaskavai.lt/produkto-kategorija/kava/malta-kava/